09.03.2008. / 20:46

Autor: Igor Ćutuk

OSIJEK

HSP-u najviše glasova na osječkim izborima

Prema prvim nepotupunim i neslužbenim rezultatima osječkih lokalnih izbora HSP je pojedinačno ostvario najbolji rezultat i osvojio gotovo 29 posto glasova birača

Hrvatska stranka prava na osječkim je lokalnim izborima ostvarila pojedinačno najbolji rezultat. Prema nepotpunim i neslužbenim rezultatima izvanrednih izbora za Gradsko vijeće, HSP je osvojio 28,78 posto glasova, što je trenutačno najveći pojedinačni postotak među svih devet kandidacijskih lista.

Slijedi koalicija Glavaševa HDSSB-a i HSS-a s 23,64 posto osvojenih glasova, SDP s 13,73 posto, koalicija HNS-a, HSU-a i Zelenih s 10,26 posto, HDZ s 10,37 posto i SDSS s 2 posto glasova birača.

Osječke lokalne izbore na kojima građani biraju 25 vijećnika novog saziva Gradskog vijeća obilježio je vrlo slab odziv birača. Prema podacima Gradskog izbornog povjerenstva, do 16 je sati glasovalo samo 29,70 posto glasača. Za usporedbu - na prošlim je izvanrednim izborima 25. studenog do 16 sati izišlo 42,96 posto birača.

Gradskom su izbornom povjerenstvu prigovor uputili HDSSB i HSLS zbog sudjelovanja u biračkim odborima članova njihovih stranaka.

Kriza vlasti u Osijeku započela je sredinom prošle godine kada se vladajući HSP i Glavašev HDSSB nisu mogli dogovoriti oko gradnje sportske dvorane za Svjetsko rukometno prvenstvo, zbog čega su održani prijevremeni izbori 25. studenoga prošle godine.

No stranke koje su sukladno rezultatima tih izbora ušle u Gradsko vijeće ni nakon višetjednih konzultacija nisu uspjele sastaviti gradsku vlast. Vlada je zbog toga, nakon što su vijećnici podnijeli ostavke na mandate, 24. siječnja raspisala nove izbore.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika