Objavljeno u Nacionalu br. 643, 2008-03-10

Autor: Boris Beck

GALERIJA

Ravnopravnost žena u zagrebačkom WC-u

Vedrana Rudan predstavila je svoju knjigu pred WC-om na Trgu bana Jelačića u Zagrebu dijeleći cvijeće i toaletni papirVedrana Rudan predstavila je svoju knjigu pred WC-om na Trgu bana Jelačića u Zagrebu dijeleći cvijeće i toaletni papir 'Perete li ruke u WC-u'", pitala je Vedrana Rudan zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića za vrijeme predstavljanja svoje nove knjige u zagrebačkom javnom zahodu uz Trg bana Jelačića. "I prije, i poslije", odgovorio je Bandić. "Znači da imate čiste ruke", dodala je autorica i izrazom lica pokazala da baš nije u to uvjerene. Vedrana Rudan povezala je izdavanje knjige svojih kolumni s dvostrukim naslovom - Kad je žena kurva i Kad je muškarac peder - sa svojom akcijom Pišajmo ravnopravno.

VEDRANA RUDAN I MILAN BANDIĆ peru ruke u javnom WC-uVEDRANA RUDAN I MILAN BANDIĆ peru ruke u javnom WC-u U javnom WC-u mala je nužda naime bila besplatna za muškarce, dok su žene plaćale dvije kune. Vedrana Rudan zato je na Dan žena 8. ožujka pozvala Bandića da dođe na njezinu promociju i usput ukine diskriminirajuću odredbu, što je on i učinio. Izbor iz kolumni objavljivanih u Nacionalu izdao je nakladnik V. B. Z. Beograd i odmah dao u distribuciju u Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju preko kioska i to u nakladi od 12.000 primjeraka.

Knjiga ima dvije naslovnice, plavu namijenjenu muškarcima (pederima) i roza namijenjenu ženama (kurvama). Oba su naslova ironična: muškarca u Hrvatskoj smatraju pederom kad je prema ženama pažljiv, a ženu kurvom kada uzima sudbinu u svoju ruku. Ono na što, pak, tekst cilja, nije ironično - da je u Hrvatskoj više pedera i kurvi, svima bi nam bilo bolje. Vedrana Rudan je Milana Bandića natjerala i da kupi njezinu knjigu: zatečeni gradonačelnik dao je čak tristo kuna za jedan tvrdoukoričeni primjerak i tri s mekim koricama. Kad je te knjige počeo skupljati sa stola i dijeliti okupljenima, Vedrana Rudan je počela vikati: "Pazite ljudi, ala se nakrao". Ali nije.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika