14.03.2008. / 18:26

Autor: Igor Ćutuk

ZAGREB

George Bush u Zagrebu 4. i 5. travnja

Američki predsjednik George Bush dolazi u Hrvatsku nakon samita NATO-a u Bukureštu, službeno su potvrdili američki i hrvatski izvori

Dolazak američkoga predsjednika Georgea Busha u posjet Hrvatskoj službeno su potvrdili i Bijela kuća i Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske.

Američki izvori, prema saznanjima HRT-a, tvrde da će do posjeta doći 4. i 5. travnja.

Državna tajnica za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Bianka Matković na konferenciji za novinare u Zagrebu istaknula je da su se predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader usuglasili o pokretanju Organizacijskog odbora za pripremu dolaska i boravka američkoga predsjednika u Hrvatskoj.

Na čelu tog odbora je Bianka Matković, a uključeni će biti predstavnici Ureda predsjednika, Vlade, MUP-a, MORH-a, Ministarstva zdravstva, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Grada Zagreba.

"Ovaj posjet doprinos je bilateralnoj suradnji SAD-a i Hrvatske i učinit ćemo sve da se predsjedniku Bushu osigura gostoprimstvo", rekla je Bianka Matković. Dodala je kako se zasad ne zna koliko će Bush ostati u Zagrebu, no sigurno će boraviti više od nekoliko sati, tijekom kojih će se sastati s predsjednikom Mesićem i premijerom Sanaderom", rekla je državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova, ističući kako će u posjet Zagrebu doći i prva američka dama Laura Bush.

U službenom priopćenju iz Bijele kuće navodi se kako će nakon posjeta Ukrajini i sudjelovanja na samitu NATO-a u Bukureštu američki predsjednik George Bush otputovati u Hrvatsku, gdje će se sastati s predsjednikom Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom te čelnicima zemalja koje NATO u Bukureštu odluči pozvati da se uključe u taj savez.

Očekuje se da će na samitu NATO-a u Bukureštu pozivnice za članstvo dobiti Hrvatska, Albanija i Makedonija, a američki predsjednik Bush i dužnosnici administracije najavili su da će se snažno zauzeti za članstvo tih zemalja u NATO-u.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika