16.03.2008. / 10:28

Autor: Igor Ćutuk

STJEPAN MESIĆ

Vjerojatno je da Vlada štiti lažne branitelje

Predsjednik smatra da je objavljivanje Registra hrvatskih branitelja u interesu svih koji su branili Hrvatsku te da je vjerojatno da Vlada neobjavljivanjem tog dokumenta štiti lažne branitelje

Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je kako nema razloga da se taji Registar hrvatskih branitelja jer je on njihova afirmacija, a na novinarski upit smatra li da Vlada neobjavljivanjem Registra štiti lažne branitelje odgovorio je kako je to "u krajnjoj liniji vjerojatno", prenijela je HINA.

"Kao pravnik smatram da nema razloga da se Registar taji", rekao je Mesić novinarima nakon tradicionalnog susreta s građanima na kavi u Uredu predsjednika. Svi branitelji javno su branili Hrvatsku, nisu se skrivali i nema ni jednog razloga da se Registar ne objavi, dodao je Mesić.

"Onaj tko to ne želi vjerojatno ima neke druge razloge", rekao je predsjednik koji neke od razloga neobjavljivanja vidi u pojedincima koji, kako je rekao, nisu branitelji, nego su na nekakav drugi način došli do te pozicije. "Vjerojatno ima još nekih koji ne žele da se to sazna", zaključio je jučer Mesić.

SDP za objavu Registra hrvatskih branitelja

SDP smatra da popis hrvatskih branitelja treba objaviti u javnosti, izjavila je danas saborska zastupnica te stranke Marija Lugarić.

"To pokazuje još jednu nelogičnost, jer ako se objave imena djece branitelja koja su dobila stipendije, onda treba objaviti i imena njihovih roditelja", izjavila je Lugarić.

Upitana da komentira izjavu predsjednika Stjepana Mesića da se na Vladino protivljenje o objavi registra branitelja može gledati i kao na oblik zaštite lažnih branitelja, Lugarić je rekla da se ne bi upuštala u špekulacije o lažnim i istinskim braniteljima. Istaknula je da, ima li za to političke volje, Vlada treba objaviti registar branitelja, budući da je njegova objava od interesa za hrvatsku javnost. "Neka javnost onda da svoj sud i najbolje ocijeni popis branitelja", poručila je Lugarić.

Hoće li brodogradnja biti novi hrvatski ZERP?

Predsjednik Republike Stjepan Mesić u jučerašnjem susretu s novinarima govorio je i o stanju u brodogradnji, istaknuvši kako je tom sektoru nužan preustroj. Na novinarski upit hoće li brodogradnja biti novi hrvatski ZERP, predsjednik je odgovorio kako brodogradnja mora doživjeti preustroj jer se na način na koji se dosad poslovalo dalje sigurno ne može.

Mesić se pritom založio za povezivanje brodograđevnog sektora s domaćim kooperantima. "Moramo se boriti da dijelove proizvodimo u Hrvatskoj, ali i da specijaliziramo naša brodogradilišta uz partnere iz svijeta", poručio je

Vezane vijesti

'Ako nešto dobro funkcionira, nema smisla to mijenjati'

'Ako nešto dobro funkcionira, nema smisla to mijenjati'

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u subotu je u Budvi izjavio da Hrvatska neće kočiti Crnu Goru na putu prema EU-u zbog neriješenog graničnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika