16.03.2008. / 10:45

Autor: Igor Ćutuk

ZAGREB

Željka Antunović dala ostavku u SDP-u

Dosadašnja zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović podnijela je ostavku na tu dužnost zbog dubokog neslaganja s prvim SDP-ovcem Zoranom Milanovićem oko vođenja stranke

Željka Antunović na iznenađenje stranačkih kolega i bez ikakvih prethodnih najava podnijela je ostavku na dužnost zamjenice predsjednika SDP-a, potvrđeno je sinoć u središnjici stranke.

Maratonsku sjednicu Glavnog odbora SDP-a, koja je trajala gotovo osam sati, Željka Antunović napustila je kao običan član, a ostavku je dala zbog neslaganja s predsjednikom Zoranom Milanovićem oko načina vođenja stranke.

U obrazloženju ostavke, između ostaloga, ističe kako stranci nedostaju strategija i zajedništvo te da s predsjednikom stranke o tim pitanjima nije postigla suglasnost niti je u njemu našla sugovornika, unatoč višemjesečnim nastojanjima.

"Svojim činom želim postići da SDP bude bolja i kvalitetnija stranka nego što je danas. Nedostaje zajedništva na programskim odlukama i u strategiji stranke. Izgubili smo koalicijski potencijal, SDP je ostao bez političkih partnera, a predsjednik Milanović izbjegava prihvatiti aktivnu ulogu u razrješavanju takvog stanja. Više puta predlagala sam da se ovim pitanjima bavi vodstvo SDP-a.

U mojem zadnjem pokušaju predsjednik stranke izravno mi je rekao da u tom pogledu nemam niti ingerencija niti odgovornosti. Moje shvaćanje funkcije zamjenice predsjednika bitno se razlikuje od takvog stava. Kako na negativne procese ne mogu utjecati, ne preostaje mi ništa drugo nego da podnesem neopozivu ostavku", objasnila je Željka Antunović.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izrazio je žaljenje zbog njezina poteza, no istodobno je odbacio kritike da je ta ostavka svojevrstan udarac na SDP-ov rejting na političkoj sceni i u javnosti, istaknuvši kako će o tome najmjerodavnije odlučiti članstvo stranke.

Željka Antunović zasad nije odbacila mogućnost da se na predstojećoj konvenciji SDP-a kandidira za neku od stranačkih dužnosti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika