16.03.2008. / 09:36

Autor: Igor Ćutuk

ALBANIJA

Zbrajaju se žrtve eksplozije kod Tirane

U Albaniji zbrajaju žrtve jučerašnje eksplozije streljiva u vojnom objektu u blizini Tirane. Službeno je potvrđena pogibija petero ljudi, no novinari tvrde da je poginulo nekoliko desetaka ljudi

U albanskom skladištu streljiva u blizini Tirane rano jutros odjeknulo je još nekoliko eksplozija, no nema izvješća o novim žrtvama.

Albanske vlasti službeno su potvrdile da je u nesreći dosad poginulo pet osoba, no neslužbeni izvori i inozemni dopisnici iz Tirane ističu da je u jučerašnjem nizu snažnih eksplozija poginulo više desetaka ljudi.

Ozlijeđeno je dvjestotinjak ljudi, među kojima su uglavnom civili, žene i djeca, a najteže ozlijeđeni prevezeni su na liječenje u Grčku i Italiju.

Kao uzrok eksplozija spominje se ljudski faktor, ali i mogućnost da je streljivo eksplodiralo zbog starosti. Zbog nesreće je bio privremeno prekinut promet u obližnjoj međunarodnoj zračnoj luci u Tirani koja je neznatno oštećena.

Skladište streljiva kod Tirane praznila je jedna albanska tvrtka kao podugovarač američke tvrtke Southern Ammunition Company iz Lorisa u Južnoj Karolini.

Vezane vijesti

Kosovski Albanac izručen SAD-u

Kosovski Albanac izručen SAD-u

Kosovski Albanac optužen za krijumčarenje ljudi izručen je Sjedinjenim Državama, priopćili su u petak navečer policija u Tirani i američko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika