Objavljeno u Nacionalu br. 644, 2008-03-17

Autor: Ante Mihić

TREND

Citroën ljepotan s hrvatskim potpisom

Kupujmo hrvatsko možda bi bila najbolja reklama za novi Citroën C5, a vjerujemo da ni Francuzi ne bi imali ništa protiv. Jer najzaslužnija osoba za njegov prekrasan dizajn je Domagoj Đukec, Hrvat koji već sedam godina radi u Citroënovu dizajnerskom timu. U sve vrline novog C5 imali smo se prilike uvjeriti u portugalskom gradu Lisabonu gdje se proteklih nekoliko tjedana održavala svjetska prezentacija ovog modela. Iako Citroën ima vrlo kvalitetne automobile, nikada nije imao vozilo koje bi odskakalo svojim dizajnerskim rješenjem. Nikada do sada. Jer Citroën C5 je uistinu lijep automobil i svaka druga tvrdnja bila bi pogrešna.


Osim lijepog dizajna, sportskih linija, ovaj automobil ima i sve ostale karakteristike koje ga u ovom trenutku svrstavaju u sam vrh u klasi. Tijekom prezentacije imali smo priliku isprobati model koji je pokretao 2.2 HDI motor sa 173 KS i uvjeriti se u odlična vozna svojstva Citroëna C5 te odlične performanse ovog dizelskog agregata. Potrošnja je iznosila nešto manje od sedam litara na 100 kilometara, što je vrlo prihvatljiva činjenica s obzirom na snagu, ali i vrlo dobru startnost dizelskog motora.


Već prvi dojmovi bili su odlični, mnogi su sa zanimanjem gledali naše vozilo, a i konačna ocjena ovoga automobila je više nego pozitivna. Iako na hrvatsko tržište stiže tek sredinom svibnja, nema sumnje da će C5 pronaći svoje kupce i da će bez obzira na cijenu postati najtraženiji Citroënov model.

Vezane vijesti

Video: Citroën DS4 - automobil koji poziva na bijeg u nepoznato

Video: Citroën DS4 - automobil koji poziva na bijeg u nepoznato

Citroën DS4, koji će biti u prodaji od drugog tromjesečja 2011., obogatit će liniju modela DS. Premijerno predstavljen na Salonu automobila u Parizu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika