01.10.2003. / 00:00

Autor: Vladimir Huzjak

IZRAEL-PALESTINA

ŽIDOVSKI OBRAMBENI ZID


Izvješće, koje je sastavio posebni izvjestitelj UN-a u Ženevi, s okupiranog palestinskog područja, optužuje Izrael da, na navedenome teritoriju, neprestano krši ljudska prava i međunarodno humanitarno pravo. Posebni UN-ov izvjestitelj s okupiranog palestinskog područja John Dugard priznao je legitimnost izraelske zabrinutosti za sigurnost i pravo da se poduzme oštra akcija kako bi se spriječili samoubilački napadi i drugi oblici terorizma. Pri tome je istaknuo da se neke granice prava čovjeka ipak moraju poštivati. Dugard je pozvao na osudu sigurnosnog zida koji se gradi a trebao bi dijeliti Izrael od Zapadne obale. Time bi preko 210 000 Palestinaca moglo biti “ozbiljno oštećeno”.
Ocijenivši izraelski odgovor na terorizam kao “neodgovarajući”, Dugard napominje da Izrael mora pronaći ravnotežu između poštivanja temeljnih prava čovjeka i vlastitih sigurnosnih interesa.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika