20.03.2008. / 09:15

Autor: Hrvoje Šimičević

DOLAZAK PREDSJEDNIKA SAD-a U HRVATSKU

Bush se želi obratiti građanima

Geroge Bush će u Hrvatsku doći u pratnji supruge Laure, državne tajnice Condoleezze Rice te savjetnika za nacionalnu sigurnost Stephena Hadleya. Predsjednik SAD-a je izrazio želju da se tokom posjeta obrati građanima

Američki predsjednik George W. Bush, koji u posjet Hrvatskoj dolazi 4. travnja, najavio je kako bi se želio obratiti građanima u Zagrebu. Predsjednik Bush će se u sklopu posjeta prvog dana sastati sa predsjednikom Stjepanom Mesićem na Pantovčaku, dok će 5. travnja uslijediti sastanak sa premijerom Ivom Sanaderom u Banskim dvorima. Iako je izvjesan Bushev govor, još nije poznato na kojoj bi se to lokaciji moglo dogoditi.

Bush će u Zagreb doći nakon summita u Bukureštu, a motiv dolaska američkog predsjednika u Hrvatsku je i sastanak sa zemljama koje će dobiti pozivnicu za članstvo u NATO-u. Geroge Bush će u Hrvatsku doći u pratnji supruge Laure, državne tajnice Condoleezze Rice te savjetnika za nacionalnu sigurnost Stephena Hadleya.

Dolazak predsjednika SAD-a u svim se državama odvija pod budnim okom brojnog osiguranja, za što će se u Zagrebu pobrinuti MUP-ovi tjelohranitelji te osobno osiguranje predsjednika Busha i američke službe.
U sklopu organizacije posjeta sudjeluje hrvatski organizacijski odbor sa predstavnicima Ureda predsjednika, sva ministarstava uz gradske čelnike. Bush će prespavati u nekom od zagrebačkih hotela, a tokom dva dana posjeta obitelj Bush će ručati ribu i meso.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika