21.03.2008. / 09:11

Autor: Nina Tomljanović

TELEVIZIJA

Na RTL-u problemi, na HTV-u smjene

RTL televizija večeras završava s emitiranjem Celebrity Big Brothera zbog premale gledanosti dok će na HTV-u zbog propusta oko prijenosa utakmica Svjetskoga rukometnog prvenstva posljedice snositi ravnatelj HTV-a Robert Šveb koji će najvjerojatnije biti smijenjen

Večeras, tjedan dana prije planiranog, završit će prva sezona Celebrity Big Brothera. Još uvijek je upitno da li će biti isplaćena nagrada od 100 tisuća kuna nekom od zvjezdanih stanara.

Uranjeni završetak RTL-ovog CBB-a doveo je samu televiziju u vrlo neugodnu situaciju, tako da su ovoga tjedna žustro radili na osmišljavanju finala ne bi li se donekle izvukli iz situacije gdje im je najviše odmogla konkurenska televizija Nova TV koja je Farmu počela emitirati paralelno sa Celebrity Big Brotherom.

Osim javnog debakla, RTL bi čini se, kako navodi Jutarnji list mogao imati dugotrajne posljedice. Za pokretanje prve sezone showa, RTL Televizija morala je uložiti pet milijuna eura. No prema podacima istog showa u susjednim nam zemljama, u pravilu Big Brother više nikada nije uspio vratiti gledanost koju je ostvario u prvoj sezoni emitiranja.

Nije toliki problem što je RTL odlučio završiti BB nakon tjedan dana, jer će vlasnicima licence tvrtki Endemol ionako morati platiti sva tri tjedna. Problematičnije je to što je u ova dva tjedna postizao tako nisku gledanost, a u Endemolu najviše polažu pažnju na dvije stvari, a to je koliko je produkcijski kvalitetno format izveden i kolika mu je gledanost.

Budući da su im vrlo loša reklama novinski napisi da je RTL podbacio, upitno je hoće li RTL-u Endemol prodati prava za još jednu sezonu, jer se tako licenca otkupljuje, tvrde izvori.

Ipak, premda nisu zadovoljni rezultatima RTL obećava povratak Big Brothera na jasen koji će se, tvrdi glasnogovornica RTL-a Vedrana Ivić, vratiti s puno noviteta.

Sankcije na HTV-u zbog propusta oko prijenosa Svjetskoga rukometnog prvenstva

Niti na HTV-u situacija nije nimalo bolja. Nakon što je ta televizija prošlog tjedna ostala bez prava prijenosa utakmica Svjetskoga rukometnog prvenstva koja su zbog propusta pripala RTL Televiziji, na HTV je zaključeno da je glavni krivac ravnatelj HTV-a Robert Šveb, koji će prema pisanju Večernjeg lista, biti smijenjen.

Većina televizijskih čelnika složila se da posljedice takvoga gafa treba snositi onaj koji je do njega i doveo, a i sam Šveb navodno je svoju krivnju priznao

Odluka o Švebovoj smjeni donesena je jučer, a trebao bi je provesti glavni ravnatelj HTV-a Vanja Sutlić koji je upravo na prijedlog Šveba došao na mjesto glavnog ravnatelja televizije. Da li je točna informacija o smjeni Roberta Šveba, Sutlić je kratko odgovorio: "Ništa ne želim komentirati o toj temi", kazao je Sutlić te dodao da trenutačno s Hrvatskim rukometnim savezom radi na tome da HRT taj rukometni događaj odradi na najbolji mogući način jer je kako je rekao, HRT to jedini u nas i može tako napraviti.


Vezane vijesti

I Kosovo i Unija i 'izborna krađa'

I Kosovo i Unija i 'izborna krađa'

Kandidati u drugom krugu izbora za predsjednika Srbije Boris Tadić i Tomislav Nikolić u srijedu navečer su se, u predizbornoj raspravi na državnoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika