21.03.2008. / 19:51

Autor: Igor Ćutuk

SKANDAL U SAD-U

Clinton, Obama i McCain neovlašteno provjeravani

Američka državna tajnica Condolezza Rice ispričala se Baracku Obami i Hillary Clinton, a isto namjerava učiniti i Johnu McCainu nakon što je utvrđeno da su im neovlašteno provjeravani osobni podaci

Zaposlenici State Departmenta neovlašteno su pretraživali baze podataka o putovnicama triju predsjedničkih kandidata Baracka Obame, Hillary Clinton i Johna McCaina. To je danas potvrdio glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack.

Nakon ranije objave da su dva ugovorna zaposlenika State Departmenta otpuštena, a jedan disciplinski kažnjen zbog neovlaštenog pretraživanja podataka o putovnici Baracka Obame, danas je utvrđeno da se isti prekršaj dogodio s bazama podataka Hillary Clinton i Johna McCaina.

U State Departmentu ističu kako je ista osoba koja je kažnjena zbog neovlaštenog pregledavanja podataka o senatoru Obami početkom godine isto učinila s dossierom senatora McCaina te da više nema pristupa tim datotekama.

Državna tajnica Condoleezza Rice danas je razgovarala s Barackom Obamom i Hillary Clinton i ispričala im se, a isto namjerava učiniti i s Johnom McCainom koji boravi u posjetu Parizu.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika