22.03.2008. / 09:24

Autor: Igor Ćutuk

KRVOPROLIĆE NA TIBETU

Devetnaestero poginulih u neredima u Lhasi

Još uvijek nisu usklađene infomacije o broju žrtava prošlotjednih nemira u Lhasi. Kineske pokrajinske vlasti danas su propćile da je ukupno evidentirano 19 žrtava

Jedan policajac i osamnaestero civila poginulo je u protukineskim neredima koji su protekloga tjedna potresali tibetansku prijestolnicu Lhasu, objavile su kineske pokrajinske vlasti.

Kina za nasilje odgovornim smatra prognanoga tibetanskog duhovnog vođu Dalaj-lamu. Tibetanci u progonstvu tvrde da je u prošlotjednim neredima mrtvih bilo barem stotinu. Tibetanci u Sečuanu, pokrajini na jugozapadu Kine, kažu da je policija u protukineskim neredima ubila više osoba, što se ne slaže sa službenim podatkom da u gašenju nereda nitko nije stradao.

Neredi su uznemirili Kinu koja je od 8. do 24. kolovoza domaćin Olimpijskih igara u Pekingu i želi se svijetu tada prikazati kao svjetska sila.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika