23.03.2008. / 08:18

Autor: Igor Ćutuk

BEOGRAD

Uhićen osumnjičenik za zločine na Ovčari

Srbijansko tužiteljstvo za ratne zločine potvrdilo je da je u beogradskoj zračnoj luci uhićen još jedan od osumnjičenika za ratni zločin na Ovčari 1991. godine

U zračnoj luci Nikola Tesla u Beogradu u srijedu je uhićen Milorad Pejić, britanski državljanin rodom iz Vukovara, koji je osumnjičen za ratni zločin na Ovčari 1991. godine, priopćilo je jučer Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije.

Uhićeni se sumnjiči da je kao pripadnik Teritorijalne obrane Vukovara sudjelovao u ubijanju najmanje dvjesto hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari, a zahtjev za provođenje istrage protiv njega Tužiteljstvo za ratne zločine podnijelo je još u prosincu 2003. godine.

Za Pejićem, koji je živio u Velikoj Britaniji i bio nedostupan srbijanskome pravosuđu, bila je raspisana međunarodna tjeralica.

U Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu u tijeku je ponovljeno suđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari, pripadnicima Teritorijalne obrane i paravojne jedinice Leva Supoderica, koju je 1991. godine u Šidu osnovala Srpska radikalna stranka haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika