Objavljeno u Nacionalu br. 645, 2008-03-24

Autor: Ante Mihić

TREND

Peugeot 4007 - lav velikih dimenzija

Peugeot 4007 je automobil koji je nastao u suradnji PSA grupacije i Mitsubishija. Zato ovaj automobil, osim velikog Peugeotova znaka, uvelike podsjeća na Citroënov C-Crosser i Mitsubishijev Outlander, koji su svoje premijere na hrvatskom tržištu imali nekoliko mjeseci prije. Okolica Bjelolasice bila je odlična lokacija da se isproba sve ono što može dati ovaj automobil. Odličan pogon 4x4 koji su složili Mitsubishijevi stručnjaci razlog je što će 4007 postati velika konkurencija svim SUV automobilima na tržištu.

Na prezentaciji smo imali priliku voziti model koji je pokretao 2.2 dizelski agregat sa 156 KS i moramo priznati da je ovaj spoj snage i ekonomičnosti možda i najbolje rješenje za ovo vozilo. Iako nismo imali priliku dosegnuti maksimalnu brzinu od 200 km/h, potrošnja koja je tijekom testa iznosila malo više od osam litara dokazala je da i veliki automobili mogu postizati velike brzine, imati mnogo konjskih snaga, ali trošiti relativno malo. Dok su vanjske linije automobila nešto izmijenjene u odnosu na C-Crosser i Outlander, unutrašnjost je gotovo identična, i da na upravljaču ne stoji znak lava, vrlo teško bismo znali u kojem se vozilu nalazimo.

Unutrašnjost je jednostavna, što je zapravo i vrlo učinkovito jer mali broj prekidača uistinu olakšava vožnju. Peugeot 4007 iznenadio nas je svojom dobrom upravljivošću i bez obzira na nešto veće dimenzije, bio je užitak voziti ga. Vjerujemo da će uz senzore za parkiranje i malo vozačkog iskustva svi oni koji zaziru od velikih automobila u ovom modelu pronaći vozilo za sebe. Cijena od 300.000 kuna neće biti prepreka onima koji žele SUV jer na tržištu postoje mnogo skuplji automobili, a daju mnogo manje.

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika