Objavljeno u Nacionalu br. 645, 2008-03-24

Autor: Nacionalova redakcija

RUSIJA

Osnovana Stranka plavuša

TENISAČICA Marija Šarapova primila je poziv da se učlani u novu strankuTENISAČICA Marija Šarapova primila je poziv da se učlani u novu strankuRuskinje ogorčene vicevima o plavušama odlučile su osnovati Stranku plavuša. Aktivistice već agitiraju diljem Rusije i uvjerene su da će stranka biti osnovana do 21. svibnja, kad se u Rusiji obilježava Dan plavuša. Već ima 5000 upisanih članica, ali i članova, a vjeruje se da će ih do spomenutog datuma biti 50.000, s ograncima u pola ruskih gubernija, što je formalni uvjet za registriciju. Glavni im je cilj da na predsjedničkim izborima 2012. istaknu protukandidatkinju Dmitriju Medvjedevu.

Organizatorice stranke ogorčene su time kako se ljudi odnose prema plavušama. Posebno ih ljute internetski forumi gdje su one predmet izrugivanja. Pozivaju sve slavne plavokose Ruskinje da ih podrže, među ostalima i tenisačicu Mariju Šarapovu i gubernatoricu Sankt Peterburga Valentinu Matvijenko.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika