23.03.2008. / 14:13

Autor: Igor Ćutuk

BBB ODUSTALI OD NEREDA

Navijaču prijava zbog razbijanja kamere HTV-a

Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv Dinamova navijača koji je u petak navečer oštetio kameru HTV-a. Unatoč najavama navijačkih nereda, policija u Zagrebu nije zabilježila incidente

Devetnaestogodišnji navijač koji je u petak navečer oštetio kameru HTV-ovu snimatelju prepraćen je danas prekršajnom sucu zbog kršenja javnog reda i mira, izvijestila je na konferenciji za novinare Policijska uprava zagrebačka.

Mladić je HTV-ovu kameru oštetio za vrijeme okupljanja Dinamovih navijača na Jelačićevu trgu, a otkriven je zahvaljujući snimci s oštećene kamere, nakon čega je jučer poslijepodne i uhićen.

Budući da je oštetio državnu imovinu, policija će protiv njega nakon kriminalističke obrade podnijeti i kaznenu prijavu.

Unatoč najavama navijačkih nereda, protekla je noć u Zagrebu bila mirna i bez incidenata. Dinamovi navijači nisu organizirali obračun sa subkulturnim skupinama koji se u njihovo ime posljednjih dana najavljivao kao način odmazde za ubojstvo BBB-ovca Frane Despića prošle subote u zagrebačkom parku Ribnjaku.

Bad Blue Boysi najprije su bojkotirali sinoćnju utakmicu između Dinama i Šibenika, a susret na maksimirskom stadionu pratilo je svega tristotinjak gledatelja.

Na tribine su odbili ući nakon što im policija nije dopustila unošenje četiriju transparenata kojima su željeli odati počast svome članu Frani Despiću.

Nakon što im, prema pisanju Jutarnjeg lista, policija nije dopustila unošenje transparenata s porukama "U tuđoj smrti se naslađujete, na nasilje pozivate", "Ni pokojne sinove heroja ne poštujete", "Hrvatska, srami se", "Frankie, počivaj u miru", Bad Blue Boysi odlučili su bojkotirati utakmicu.

Neslužbeno se spominje kako je dio navijača pokušao pregovarati s policijom te su navodno jamčili da će odustati od unošenja transparenata osim onoga na kojemu je pisalo "Frankie, počivaj u miru", no policija navodno ni na to nije nije pristala.

Navijači su se potom, umjesto na tribine, s maksimirskog stadiona uputili prema parku Ribnjaku i središnjem zagrebačkom trgu gdje je bilo najavljeno prosvjedno okupljanje majki kao reakcija na ubojstvo 18-godišnjeg Frane Despića i sve veći broj izgreda među mladima. Ta je inicijativa propala jer se u parku Ribnjaku pojavilo svega nekoliko majki i par navijača.

Središte Zagreba cijelu je večer bilo pod pojačanim policijskim nadzorom jer se prije nekoliko dana među Dinamovim navijačima pojavila elektronička pošta u kojoj ih se pozivalo na odmazdu za Despićevo ubojstvo te tzv. čišćenje grada i obračun s pripadnicima subkulturnih skupina.

Udruga navijača Dinama na internetskim se stranicama ogradila od tih poziva koji su u njihovo ime poslani u javnost.

Vezane vijesti

HNS prihvatio prijedlog zabrane gostovanja navijača

HNS prihvatio prijedlog zabrane gostovanja navijača

Dva dana nakon što su predsjednik Udruge prvoligaša Branko Laljak i povjerenik za natjecanje Josip Brezni zatražili zabranu gostovanja navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika