23.03.2008. / 09:19

Autor: Igor Ćutuk

NOVI VAL PRIZNANJA

Fatmir Sejdiu: Makedonija će uskoro priznati Kosovo

Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu zadovoljan je dosadašnjim tijekom priznanja Kosova, a među prvim zemljama koje bi već idućega tjedna trebale nastaviti taj proces najavljuje Makedoniju

Kosovske vlasti tijekom idućeg tjedna očekuju novi val priznanja, a prva među zemljama koje bi ubrzo trebale priznati neovisnost Kosova trebala bi biti Makedonija, izjavio je u Prištini kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu.

Kosovske su institucije, kako je rekao, angažirane na razvijanju dobrih odnosa s Makedonijom, dvije su zemlje i strateški partneri, pa se očekuje da će to utjecati i na odluku službenog Skoplja da početkom idućega tjedna prizna Kosovo.

"Mislimo da će priznavanje neovisnosti Kosova od strane Makedonije doći kao normalan proces. Usporedno s tim, mi ćemo dati maksimalan doprinos da Kosovo, Makedonija i druge zemlje regije budu primjer dobre suradnje i integracija", rekao je Sejdiu.

Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu tijekom jučerašnjega susreta s izaslanstvom parlamenta Estonije rekao je da tijekom narednog tjedna očekuje i druga priznanja neovisnosti Kosova.

"Zadovoljni smo dinamikom procesa priznavanja. Više od 30 država, uključujući i najveće države svijeta do sada su priznale Kosovo i to je vrlo pozitivno", rekao je Sejdiu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika