23.03.2008. / 10:06

Autor: Igor Ćutuk

AFGANISTAN

Likvidirano 40 Talibana u operaciji NATO-a i Afganistana

U zajedničkoj operaciji afganistanskih vlasti i NATO-a likvidirano je četrdesetak talibanskih boraca, a među ubijenima se navode i imena nekih od vođa terorista

Više od 40 talibanskih boraca i njihovih pristaša likvidirano je u zajedničkoj operaciji afganistanske vojske i snaga NATO-a na jugu Afganistana, javljaju danas svjetske novinske agencije, pozivajući se na Ministarstvo obrane Afganistana.

Afganistan u izvješću o operaciji u kojoj su sudjelovali i zrakoplovi NATO-a navodi samo žrtve na pobunjeničkoj strani, a među ubijenima spominje i ime poznatog terorista Mule Hashima.

Zajedničke afganistansko-koalicijske snage u jučerašnjoj su akciji, koja se dogodila u gradu Rawoodu u južnom području provincije Uruzgan, zaplijenile i veliku količinu oružja, poput pušaka PK, AK-7 i PRG7, pojašnjava agencija AFP.

HINA je javila kako su u odvojenom okršaju u provinciji Kandahar poginula i dva koalicijska vojnika, nakon što je njihovo vozilo u ophodnji naletjelo na minu.

Agencija AP podsjeća da je talibanska pobuna ponovo ojačala, a prošla je godina s 8 tisuća poginulih bila najkrvavija od početka invazije na Afganistan. Među poginulima su većinom pobunjenici, ali i čak četvrtina civila.

Talibani su najaktivniji u južnim i istočnim provincijama koje dijele dugačku granicu sa susjednim Pakistanom. Službeni Afganistan tvrdi da talibani uživaju zaštitu i pronašli su utočište upravo u tim pograničnim pakistanskim područjima.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika