23.03.2008. / 20:00

Autor: Igor Ćutuk

USPJEŠAN VIKEND ZA PLIVAČE

Jovanović brončana, Draganja u polufinalu EP-a

Duje Draganja ostvario je plasman u polufinale Europskog plivačkog prvenstva u Nizozemskoj, a uspješne nastupe zabilježili su i Sanja Jovanović i Gordan Kožulj

Duje Draganja plasirao se u polufinale discipline 50 metara slobodno na Europskom prvenstvu u Eindhovenu u Nizozemskoj.

Draganja je u kvalifikacijama s vremenom od 22 sekunde i 23 stotinke isplivao drugi rezultat, kojim je ostvario i normu za Olimpijske igre u Pekingu.

Slavila je i Sanja Jovanović, koja je u Eindhovenu osvojila brončanu medalju na 50 metara leđno. Dubrovkinja je plivala izvrsno i u finalu je izjednačila hrvatski rekord, koji je postavila jučer, a iznosi 28 sekunda i 17 stotinki.

Gordan Kožulj osvojio je peto mjesto na 200 metara leđno s vremenom od minute 58 sekunda i 77 stotinki, a Mario Todorović završio je finale na 100 metara leptir na osmom mjestu s vremenom od 53 sekunde i 21 stotinke.

Zagreb domaćin Europskog vaterpolskog prvenstva 2010.

Zageb će biti domaćin Europskog vaterpolskog prvenstva 2010. godine, odlučio je danas Izvršni odbor Europskog plivačkog saveza na kongresu u Eindhovenu. Jedini konkurent Zagrebu bila je zajednička kandidatura mađarskoga Debrecena i rumunjske Oradee.

Zagreb će tako biti drugi hrvatski grad koji će ugostiti najbolje europske vaterpoliste, nakon Splita 1981. godine. Ovogodišnje Europsko vaterpolsko prvenstvo bit će održano u španjolskome gradu Malagi.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika