08.08.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

PLO – SMAKNUĆE

SILOVATELJ SMAKNUT U ARAFATOVU DVORIŠTU

SILOVATELJ SMAKNUT U ARAFATOVU DVORIŠTU
RAMALLAH: Palestinski organi sigurnosti smaknuli su u dvorištu zdanja, gdje urede ima i gdje živi palestinski vođa Yasser Arafat jednog silovatelja i ubojicu, koji je u nedjelju po kratkom postupku pred palestinskim sudom osuđen na smrt. Bashir Atari, 26-godišnji Palestinac, osuđen je na smrtnu kaznu zbog silovanja vlastite bake, te ubojstva dvije starije žene.

Atari, za kojeg neki tvrde da je bio mentalno neuračunljiv, počinio je zločin u svibnju, uhićen je, ali je pobjegao iz zatvora u lipnju kada su izraelske snage napale Arafatovo zdanje u Ramallahu. Ponovno je uhićen prošlog tjedna u svojem selu, doveden vezanih ruku automobilom u Arafatovi zdanje u Rammalah te smješten u jednu tamošnju ćeliju.

Strijeljala su ga trojica pripadnika službe sigurnosti u civilu. Smaknuće je obavljeno u jednom malom dvorištu, gdje je Atari doveden vezanih očiju. Prije smaknuća razgovarao je s jednim islamskim svećenikom. Novinarima nije bilo dopušteno da prisustvuju smaknuću, ali su oni čuli pucnjeve, njih desetak. Smaknuće je obavljeno ujutro, u vrijeme kada su članovi palestinske vlade dolazili kod Arafata na sastanak, pa su i oni mogli čuti pucnjeve. O smaknuću su unaprijed bile obaviješteni predstavnici izraelske vojske, čiji tenkovi se nalaze u Ramallahu u neposrednoj blizini Arafatovog zdanja, pa pripadnici palestinskih snaga sigurnosti nisu željeli da Izraelci pomisle da pucnjevi predstavljaju početak neke akcije protiv izraelskih snaga.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika