29.03.2008. / 10:04

Autor: Igor Ćutuk

POLITIKA

Jandroković: Referendum o NATO-u nepotreban

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković ističe kako više od 60 posto građana podupire ulazak Hrvatske u NATO te kako nema razloga da se raspoloženje javnosti provjerava i na referendumu

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković ocijenio je kako referendum o ulasku u NATO nije potreban iz više razloga, prije svega zbog toga što je potpora hrvatskih građana veća od 60 posto i što je to državni interes Hrvatske.

"Prije svega, ne postoji ustavna obveza za održavanje referenduma, a i iskustva drugih zemalja pokazala su da referendum nije bio potreban", rekao je Jandroković odgovarajući na novinarska pitanja nakon jučerašnjega predstavljanja publikacije NATO Leksikon.

Ministar je, kako je prenijela HINA, podsjetio i da Hrvatska već osam godina provodi reforme kako bi ostvarila sve uvjete za ulazak u NATO, poput reformi civilnog i obrambenog sektora te Oružanih snaga.

"Uz to potpora hrvatskih građana ulasku u NATO danas premašuje 60 posto no najvažniji razlog je u tome što je ulazak u NATO državni interes Hrvatske jer njime dobiva sigurnosnu zaštitu te pozitivan utjecaj na gospodarski razvoj i životni standard svojih građana", rekao je Jandroković.

S njim se složio i ministar obrane Branko Vukelić koji je naglasio kako ne odriče nikome pravo da temeljem Ustava i zakona organizira prikupljanje potpisa za referendum, no smatra kako referendum ne bi pokazao ništa drugo nego što sad pokazuju ankete o potpori građana o ulasku Hrvatske u NATO.

Vezane vijesti

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Iako su prije nekoliko mjeseci dogovorili knjiženje vojne imovine, vladajuća šestorka nije realizirala dogovor u Parlamentu BiH. Postavlja se pitanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika