30.03.2008. / 13:45

Autor: Nina Tomljanović, Igor Ćutuk

VELIKA VETERNIČKA

Policija intenzivno pretražuje teren oko Koradeove kuće

Jučer je policija pronašla terensko vozilo odbjeglog generala Ivana Koradea u šumskom području kod Novog Golubovca koje i dalje pretražuju pripadnici specijalne policije


Kuća generala Ivana Koradea smještena u Velikoj Veterničkoj cijelo je vrijeme pod nadzorom policije, a na temelju tragova koji vode prema kući procjenjuje se da je umirovljeni general na tom području, kazao je glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec u telefonskom razgovoru Hini. "Ništa nije sigurno, možda je negdje drugdje, ali sadašnji tragovi upućuju da je general na ovom području", rekao je Borovec.

Policijske snage inzenzivno pretražuju teren u krugu od 1,5 kilometara oko kuće umirovljenog generala Koradea. U potragu je uključeno, kako se doznaje, preko 500 policajaca iz Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, ali i drugih dijelova Hrvatske.

Policija provjerava sve informacije koje je do sada prikupila uključujući tragove na Koradeovom vozilu kao i informacije da je viđen i u drugim dijelovima Hrvatske.

"Provjeravamo sve informacije", istaknuo je Borovec naglašavajući kako je najviše policijskih aktivnosti usmjereno prema kući umirovljenog generala.

Potraga za odbjeglim generalom Koradeom je trajala čitavu noć, a hrvatskoj se policiji u potrazi priključila i slovenska policija zbog mogućnosti da Korade nije prešao slovensku granicu.

Jutros je Krunoslav Borovec potvrdio da su u Koradeovom automobilu mitsubishi pajero, koji je pronađen jučer u šumi kod Novog Golubovca, pronađeni tragovi koji su važni policiji u daljnjem traganju te da je terenac na policijskom vještačenju.

Umirovljenog generala da se preda pozvala je i njegova supruga Ljiljana te je izazvala uvjerenje da on nije povezan s ubojstvima. "On nema ništa s tim, ja ga uopće ne vidim u toj priči", izjavila je Ljiljana Korade Večernjem listu.

Nitko se ne pita što je s mojim suprugom i je li možda njemu netko nešto napravio, rekla je dodavši kako nikome ne pada na pamet da je možda njega netko oteo.

Nakon jučerašnjeg pronalaska Koradeova vozila, pripadnici interventne policije odmah su blokirala šire područje, a najopremljenije policijske snage i dalje pretražuju šumsko područje kod Novog Golubovca u Hrvatskom zagorju kako bi ušle u trag odbjeglom generalu kojeg se povezuje s četirima ubojstvima koja su se u četvrtak dogodila u okolici Ivanca, izjavio je glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec.

Unatoč suprotnim tvrdnjama dijela medija, general Ivan Korade još uvijek nije osumnjičenik nego osoba za koju se smatra da može dati informacije o spomenutim ubojstvima.

Jučer poslijepodne u šumi podno Ivančice došlo je do pucnjave, no glasnogovornik policije Krunoslav Borovec na konferenciji za novinare u Ivancu rekao je kako policija nije koristila vatreno oružje, a nije ni primila dojave da je bilo pucnjave na mjestu gdje je pronađeno Koradeovo vozilo.

Ni nakon pronalaska Koradeova terenca prometnice u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji nisu blokirane, no gotovo svaki automobil zaustavljaju policajci s dugim cijevima.

Policija navodno ima krunskoga svjedoka koji se povezuje sa svim ubojstvima i bitan je za daljnju istragu, ali mu ne žele otkriti identitet, a generala Koradea traže na području na kojemu je pronađeno njegovo terensko vozilo.

Opširnije o jučerašnjem tijeku potrage i ubojstvima u Hrvatskome zagorju možete pročitati u Nacionalovim tekstovima Policija još traga za odbjeglim gerenalom Ivanom Koradeom, Koradeov odvjetnik Olujić pozvao generala na predaju i Svi nasilnički ispadi generala Ivana Koradea.

Vezane vijesti

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Od sedmorice bivših pripadnika 7. gardijske brigade Hrvatske vojske "Pume" optuženih za strijeljanje srpskih ratnih zarobljenika 1995. u akciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika