29.03.2008. / 16:26

Autor: Igor Ćutuk

KOSOR

Potreban je referendum o EU, a ne o NATO-u

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je kako je mnogo potrebniji referendum o ulasku u Europsku uniju koji će, kako je rekla, biti i raspisan

Raspisivanje referenduma za NATO nije potreban, no referendum za ulazak u Europsku uniju jest i on će biti raspisan, izjavila je danas potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Komentitajući potpisivanje peticije koje je u organizaciji nevladinih udruga danas pokrenuto diljem Hrvatske i kojom se traži raspisivanje referenduma o ulasku Hrvatske u NATO, Kosor je rekla kako je stajalište Vlade i državnog vrha da se taj referendum ne treba raspisivati jer se ne radi o odricanju Hrvatske od suvereniteta.

Odgovarajući na pitanje što bi se dogodilo ako bi nevladine udruge prikupile dovoljan broj potpisa da se po Ustavu mora organizirati referendum, Jadranka Kosor je rekla kako ne želi odgovarati na hipotetička pitanja.

Dolazak predsjednika SAD-a Georgea Busha potpredsjednica Vlade ocijenila je iznimno važnim te kao veliko priznanje Hrvatskoj. Dodala je da taj posjet, do kojega dolazi nakon samita NATO-a u Bukureštu, nosi i vrlo jasne i čvrste poruke te kako je to dobar vjetar u leđa Hrvatskoj i u cilju njenog ulaska u Europsku uniju.

Potpredsjednica Vlade nije željela komentirati slučaj generala Ivana Koradea jer još traje istraga. Naglasivši da se dogodio okrutan, nezamisliv i nepojmljiv zločin, izrazila je duboku sućut žrtvama.

Vezane vijesti

17 godina mojih značajnih rezultata

17 godina mojih značajnih rezultata

Prihvaćam što će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, to je politička realnost, poručila je danas Jadranka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika