Objavljeno u Nacionalu br. 646, 2008-04-01

Autor: Nina Ožegović

GALERIJA

Uspješne glumice u kazališnim projektima

'VAGININI MONOLOZI' na sceni u Travnom Zagrebačkog kazališta lutaka'VAGININI MONOLOZI' na sceni u Travnom Zagrebačkog kazališta lutakaPredstavom Vaginini monolozi u režiji Dubravke Crnojević-Carić, izvedenoj na novoj sceni Zagrebačkog kazališta lutaka u Travnom, prošlog tjedna obilježena je 10. obljetnica svjetskog pokreta protiv nasilja nad ženama V-Day. U toj nagrađivanoj predstavi, nastaloj po knjizi feministice i spisateljice Eve Ensler, nastupile su Sanja Vejnović, Nada Rocco, Matija Prskalo, Kristina Krepela i druge glumice i aktivistice ženskog pokreta iz Hrvatske, BiH i Srbije, a prihod od ulaznica namijenjen je Autonomnoj ženskoj kući.

Monodramom Sympathy for the Devil izvedenoj prošlog četvrtka na maloj sceni Teatra &TD glumica Ana Karić ponovno je potvrdila svoj neiscrpan glumački talent i spremnost da se upusti u kazališne eksperimente. Odjevena u poludugi crni džemper i mrežaste čarape, s groznom maskom nalik na lice gubavca, izvela je kolaž isječaka iz Shakespearovih djela koji tematiziraju zlo i njegovu čudnu privlačnost. Njezina je izvedba bila besprijekorna - ekspresivna i dojmljiva - iako ponešto hermetična.

Vezane vijesti

Ne sviđa mi se što u kazalištima ima previše slobode, vratio bih cenzuru

Ne sviđa mi se što u kazalištima ima previše slobode, vratio bih cenzuru

U Zagrebačkom kazalištu mladih u punom su jeku pripreme za veliku ansambl predstavu "Idiot", koju po istoimenom ruskom klasiku Fjodora Mihajloviča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika