Objavljeno u Nacionalu br. 646, 2008-04-01

Autor: Ante Mihić

TREND

Automobil za avanturiste i zlatnu hrvatsku mladež

Prije nekoliko mjeseci vozili smo Volkswagenov Touareg, SUV koji je zbog svojih karakteristika i svega onog što predstavlja postao jedan od najtraženijih automobila u svom segmentu. Upravo zbog toga s mnogo nestrpljenja smo očekivali da sjednemo u Tiguan, novi Volkswagenov SUV. Automobil koji se ističe svojim nešto manjim dimenzijama, sportskim linijama i vrlo privlačnim dizajnom. Iako možda nikada neće steći status kakav ima Touareg, Tiguan je već u prvih nekoliko mjeseci osvojio one koji žele izgledati drukčije i žele automobil poseban u svakom pogledu.

Na test smo dobili model koji je pokretao 2.0 dizelski agregat sa 140 KS i 6-stupanjskim manualnim mjenjačem. U cijelom asortimanu automobila koji se razmeću snagom, Tiguanovih 140 KS možda se čini premalo, ali nekako smo dojma da tom automobilu ne treba više. Ubrzanja, stabilnost i općenito vozna svojstva gotovo su savršena i u tom dijelu Tiguanu se ne može pronaći nijedna zamjerka.

 Tijekom testa iznenadili smo se i vrlo malom potrošnjom koja je u prosjeku iznosila nešto više od sedam litara, što je vrlo zadovoljavajuće s obzirom na činjenicu da prazni Tiguan teži 1590 kg. Tiguan je prostran, komforan i siguran automobil, s vrlo praktičnom unutrašnjošću koja je prilagođena vozaču. Cijena testnog modela iznosi oko 240.000 kuna, ovisno o paketu opreme koji želi pojedini vozač. Upravo bi cijena, ali i sve ono što Tiguan može ponuditi svojim kupcima moglo ovaj SUV učiniti jednim od najprodavanijih modela u 2008. godini.

Vezane vijesti

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Vino "de Gotho Aureus Chardonnay 2008" proizvođača Kutjevo d.d. osvojilo je zlatnu medalju na nedavno održanom 17. po redu svjetskom natjecanju vina… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika