05.04.2008. / 16:25

Autor: Marko Biočina, Igor Ćutuk

MVPEI

Nevladini aktivisti predali pismo za Busha

Članovi nevladinih udruga Documente, Zelene akcije i Centra za mirovne studije predali su danas Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija na Zrinjevcu razglednicu veličine tri puta dva metra namijenjenu američkome predsjedniku Georgeu W. Bushu.

Razglednicu sa sadržajem "Pozdrav iz Zagreba i ne vraćajte se više" te s porukama u kojima izražavaju svoje protivljenje američkoj vanjskoj politici predali su Ministarstvu vanjskih poslova jer im policija nije dopustila da ju Bushu predaju nakon njegova govora na Markovu trgu.

Članovi triju nevladinih organizacija očekuju da će protokolarne službe dostaviti razglednicu Georgeu Bushu, a ako se to ne dogodi najavljuju da će mu poslati još jednu iste veličine s istovjetnim porukama.

Za razliku od jučer, kada se na Cvjetnom trgu okupilo dvjestotinjak građana, prosvjednu je akciju danas došlo podržati svega desetak nevladinih aktivista.

Tijekom jučerašnjeg mirnog prosvjednog okupljanja na Cvjetnome trgu prosvjednici su, kako su poručili, došli zapaliti svijeće u spomen na žrtve Busheve politike.

Prosvjedovalo se i na Trgu francuske republike gdje je transparentima iskazano neslaganje s vanjskom politikom najmoćnije svjetske sile. Prosvjednici su bili nezadovoljni i time što je američki predsjednik Bush danas održao govor na Markovu trgu, mjestu gdje je, kao su podsjetili, zakonom zabranjeno okupljanje.

Brojnim transparentima američkom predsjedniku su poručili da se ne slažu s ratovima u Iraku i Afganistanu koje je pokrenuo. Na prosvjedu koji je prošao bez izgreda mogle su se vidjeti i brojne poruke protiv NATO-a.

Zbivanja na Cvjetnome trgu zabilježio je Nacionalov fotograf Krasnodar Peršun.

Fotogalerija

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika