06.04.2008. / 06:10

Autor: Igor Ćutuk

KARLOVAC

Pokopana peta žrtva generala Ivana Koradea

Karlovac se danas oprostio od policajca Marija Kusanića, kojega je kao petu i posljednju žrtvu svoga višednevnog divljanja u zagorskom selu Velikoj Veterničkoj ubio general Ivan Korade

U Karlovcu je uz najviše državne počasti pokopan policajac Mario Kusanić, peta žrtva pomahnitalog generala Ivana Koradea, koji je poginuo prilikom pokušaja Koradeova uhićenja.

Na posljednjem ispraćaju na gradskom groblju u Velikoj Švarči okupilo se više od tisuću ljudi. Osim rodbine, prijatelja i kolega, nazočni su bili članovi Ravnataljstva policije te ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević i ministar obrane Branko Vukelić.

Josip Čelić, zapovjednik Kusanićevih Kobri, rekao je kako je Mario svojom hrabrošću zadužio cijelu Hrvatsku, a dekan karlovačkog dekanata Rimokatoličke crkve da je živio i umro pošteno, u ljubavi za svoju domovinu.

Komemoracija za poginulog tridesetdvogodišnjeg pripadnika Mobilne jedinice prometne policije održana je u karlovačkoj policiji.

Poginuli policajac rođen je u Karlovcu 1976. godine, a pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova postao je 1995. godine, nakon završene Srednje policijske škole.

Radio je na poslovima osiguranja, a nakon dodatnog obrazovanja 2006. godine stekao je višu stručnu spremu i zvanje inženjera prometa.

Sredinom 2007. godine premješten je u Ravnateljstvo policije, u Mobilnu jedinicu prometne policije, na radno mjesto vođe grupe, gdje je i radio do pogibije.

HRT je objavio kako je izraze sućuti obitelji poginuloga Marija Kusanića uputio predsjednik Vlade Ivo Sanader koji je, kako se ističe u izvješću, poručio da njegova žrtva obvezuje Vladu da štiti osobnu sigurnost svih policijskih i drugih službenika koji požrtvovno sudjeluju u borbi protiv svih oblika zla i kriminala.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika