06.04.2008. / 08:17

Autor: Igor Ćutuk

POLICIJA

Za Busheva posjeta bez posebnih intervencija

Na zagrebačkom području za Busheva je posjeta zabilježen iznimno nizak broj kaznenih djela, a policija nije imala potrebe ni za kakvim posebnim intervencijama

Policija tijekom dvodnevnog posjeta američkog predsjednika Georgea Busha Hrvatskoj nije imala potrebu za posebnim intervencijama, potvrdio je glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec.

Time se, kako je rekao, mogu otkloniti slutnje onih koji su tvrdili da će se zbog koncentracije policije u uskom gradskom području u pitanje dovesti sigurnost građana u ostalim dijelovima Zagreba.

Na cijelom području Policijske uprave zagrebačke zabilježen je izuzetno nizak broj kaznenih djela, osobito u odnosu na uobičajene podatke o takvim djelima s petka na subotu, rekao je Borovec na konferenciji za novinare.

Izvijestio je da su jučer uhićene četiri osobe, tri hrvatska i jedan slovenski građanin, koje su nosile uvredljive transparente, ali ne s prostora na kojem se odvijao prosvjed aktivista protiv američkog predsjednika, već iz Prilaza Gjure Deželića.

Opovrgnuo je da je hrvatska policija osiguranje pripremala prema naputcima američkih obavještajnih službi, nego prema pravilima struke i na temelju hrvatskih zakona, naglasivši kako policijske ovlasti u Hrvatskoj može primijenjivati jedino hrvatska policija.

Borovec je, kako je izvijestila HINA, danas izrazio ogorčenost zbog napisa pojedinih medija koji su smrt policajca Marija Kusanića, pete žrtve umirovljenog generala Ivana Koradea, ocijenili kao bespotrebnu i uzaludnu.

"Takvim napisima ubija se svrha za koju je taj čovjek živio", rekao je Borovec.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika