05.04.2008. / 15:47

Autor: Igor Ćutuk

NAUTIKA

U Splitu otvoren Deseti Croatia boat show

Svjetskom premijerom superluksuzne jahte Sunseeker, dugačke čak 37 metara, otvoren je deseti međunarodni nautički sajam u Splitu

U Splitu je otvoren Deseti međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show na kojemu sudjeluju proizvođači iz dvadesetak zemalja koji su izložili više od petsto plovila.

Najveću pozornost posjetitelja privukao je najnoviji i trenutačno najskuplji tip luksuzne jahte proizvođača Sunseekera. Plovilo je dugačko 37 metara, a vrijednost mu se procjenjuje na 100 milijuna kuna.

Superluksuzna jahta s pet paluba najduže je ikad projektirano i proizvedeno plovilo tvrtke Sunseeker. Zasad nema potvrde informacije koja se pojavila među novinarima da je jahta već navodno rezervirana za jednoga poznatog Hrvata.

Posjetitelji Croatia Boat Showa tijekom narednih dana u splitskoj gradskoj luci i na obližnjoj rivi mogu vidjeti najnovija svjetska i hrvatska dostignuća tzv. male brodogradnje, a svoje proizvode na više od 140 tisuća četvornih metara predstavljaju najpoznatije svjetske nautičke grupacije, kao što su Ferretti i Azimut-Benetti te ugledna brodogradilišta poput Sunseekera, Princessa, Bavarije i drugih.

Sajam, na kojemu izlaže oko 1500 izlagača, u nazočnosti mnogobrojnih gospodarstvenika i posjetitelja, otvorio je državni tajnik Branko Bačić, a nazočni su bili i potpredsjednica Sabora Željka Antunović i državni tajnik Branko Grgić.


Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika