06.04.2008. / 09:13

Autor: Igor Ćutuk

HOLLYWOOD

Umro legendarni glumac Charlton Heston

Legendarni glumac Charlton Heston umro je u svojoj kući na Beverly Hillsu u 84. godini života, a uzrok i detalje smrti obitelj nije priopćila javnosti

Legendarni holivudski glumac Charlton Heston umro je u noći sa subote na nedjelju u 84. godini u svojoj kući na Beverly Hillsu, objavila je agencija Associated press, a prenosi HINA.

Uzrok i detalji glumčeve smrti nisu poznati. Obiteljski glasnogovornik Bill Powers samo je kratko izjavio kako je u trenutku smrti uz Hestona bila njegova supruga Lydia.

Heston je 1959. osvojio Oskara za ulogu Bena Hura u istoimenom spektaklu, a istaknuo se i oživotvorenjima brojnih drugih herojskih likova, poput Mojsija, Mikelanđela i El Cida.

Javnost će ga pamtiti i po njegovim rolama izvan filma, jer je bio predsjednik Udruge filmskih glumaca i predsjedatelj Američkog filmskog instituta, a polovicom prošloga stoljeća podupirao je i pokret za građanska prava.

S godinama je postajao sve konzervativniji te je podupirao političke kampanje desnih kandidata, a najkontroverznija je bila njegova uloga predsjednika Nacionalne udruge za oružje od 1998. do 2003. godine, tijekom koje se žestoko zalagao za pravo Amerikanaca da budu naoružani.

Predsjednik George W. Bush odlikovao je Hestona 2003. godine Predsjedničkom medaljom slobode, najvišim državnim civilnim odličjem.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika