06.04.2008. / 09:46

Autor: Igor Ćutuk

U UTORAK KORADEOV POKOP

Korade ostavio dugove, sprovod plaćaju suborci

Pogreb generala Ivana Koradea bit će najvjerojatnije u utorak, a sve troškove snosit će njegovi prijatelji i suborci

Umirovljeni general Ivan Korade, koji je nakon višednevnog divljanja u zagorskom selu Velikoj Veterničkoj i pet počinjenih ubojstava pucnjem u glavu presudio i sebi, svoju je obitelj ostavio u teškoj financijskoj situaciji, piše Večernji list.

Da Koradeova obitelj nema ni za troškove njegova pogreba Večernjaku su potvrdili generalovi prijatelji i suborci koji su se obvezali preuzeti cjelokupnu organizaciju i troškove posljednjeg ispraćaja.

Na čelu organizacijskog odbora pogreba su generalov prijatelj i načelnik Općine Novi Golubovec Boris Tušek te Koradeov suborac Gašpar Šumiga. Oni ističu kako će sprovod biti najvjerojatnije u utorak.

"Posmrtni ostaci danas će biti prevezeni u mrtvačnicu u Loboru koja ima hladnjaču, a u utorak će biti prevezeni na naše groblje kod crkve svetog Petra, gdje će biti sahranjen", izjavio je Boris Tušek. Dodao je kako je Koradeova supruga Ljiljana izrazila želju da ga se pokopa u zasebnoj grobnici, no ne zna se hoće li to tehnički biti izvedivo.

Večernji list tvrdi da je general za sobom ostavio velike dugove, pri čemu navode da mu se svakoga mjeseca od mirovine dosad oduzimalo približno šest tisuća kuna za podmirivanje rata za kredite, a samo jednoj trgovačkoj radnji dužan je čak pola milijuna kuna za isporučenu robu.

Vezane vijesti

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Od sedmorice bivših pripadnika 7. gardijske brigade Hrvatske vojske "Pume" optuženih za strijeljanje srpskih ratnih zarobljenika 1995. u akciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika