06.04.2008. / 10:13

Autor: Igor Ćutuk

REAKCIJE

Busheve poruke iz Zagreba važne za regiju

Mediji u Bosni i Hercegovini suglasni su u ocjeni da su Busheve poruke upućene iz Zagreba važne za cijelu regiju jer, kako ističu tamošnji mediji, nude nova jamstva sigurnosti i stabilnosti

Poruke koje je američki predsjednik George W. Bush poslao tijekom posjeta Zagrebu iznimno su važne za cijelu regiju jer nude nova jamstva sigurnosti i stabilnosti, ocjena je koju danas prenose mediji u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska izvještajna novinska agencija HINA javlja da je posjet američkog predsjednika Hrvatskoj na naslovnicama gotovo svih dnevnih listova u toj zemlji, a izvješća o njegovim aktivnostima u Zagrebu na prvom su mjestu i u svim informativnim emisijama elektroničkih medija.

"NATO otvoren za regiju", naslov je kojim je o Bushevim porukama svoje čitatalje danas izvijestio sarajevski Dnevni avaz.

List podsjeća kako je Bush izrazio zadovoljstvo činjenicom da su BiH i Crna Gora intenziviranim dijalogom napravile korak bliže k NATO-u kao i da taj savez ima za cilj ujediniti sve zemlje regije pod svojim okriljem.

Izravnu poruku o zajamčenoj sigurnosti kroz članstvo u NATO-u Bush je prenio Hrvatskoj, piše Dnevni avaz i dodaje kako je za to dobio gromoglasni pljesak okupljenih na Markovu trgu.

Da je predsjednik Bush dao novi poticaj stabiliziranju regije zaključuje i list Oslobođenje, no podsjeća kako je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader u svojem govoru naglasio važnost trajnog rješavanja problema u BiH.

Banjalučke Nezavisne novine pišu kako je američki predsjednik iz Zagreba ohrabrio sve da rade na bržem integriranju zemalja regije u NATO, a citiraju i premijera Sanadera koji je rekao kako snaga hrvatskoga uspjeha potiče da se nastavi podupirati i njene susjede te njihove napore da se približe NATO-u i Europskoj uniji.

"Nitko vam više neće oduzeti slobodu", najvažnija je poruka koju je na naslovnici objavio mostarski Dnevni list, koji citira i Busheve riječi da su Hrvati pokazali kako gorljiva želja za slobodom može otopiti čak i željeznu zavjesu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika