06.04.2008. / 10:41

Autor: Igor Ćutuk

PREDSJEDNIČKI IZBORI U CRNOJ GORI

Filipu Vujanoviću pobjeda već u prvom krugu?

Dosadašnjem predsjedniku Filipu Vujanoviću ankete prognoziraju pobjedu već u prvom krugu. Birališta su otvorena do 21 sat, a prvi rezultati očekuju se rano ujutro

U Crnoj Gori u tijeku su prvi predsjednički izbori otkako se ta bivša jugoslavenska republika 2006. godine odvojila od Srbije.

Oko pola milijuna birača na ukupno 1.141 biračkom mjestu pozvano je da novoga predsjednika odabere između četvorice kandidata. Birališta su otvorena do 21 sat, a prvi se rezultati očekuju u ranim jutarnjim satima.

Najviše izgleda za pobjedu ima dosadašnji predsjednik Filip Vujanović kojemu istječe mandat, dok mu je glavni protukandidat predsjednik najjače oporbene stranke, Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.

Prema dosadašnjim anketama, Vujanović uživa toliku potporu biračkog tijela da bi mogao pobijediti već u prvom krugu.

Novi crnogorski predsjednik, koji se bira na pet godina, trebao bi nastaviti provedbu reforma nužnih za ulazak u Europsku uniju koji ta zemlja planira do 2012. godine.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika