06.04.2008. / 17:36

Autor: Igor Ćutuk

IZABRAN NOVI VOĐA HNS-A

Radimir Čačić: Moj cilj je ostvariti socijalno osjetljiviju Hrvatsku

Radimir Čačić, koji je s dvije trećine osvojenih glasova nadmoćno pobijedio protukandidate Antuna Kapraljevića i Josipa Posavca, najavljuje rad na izgradnji pravednije države

Novi predsjednik Hrvatske narodne stranke je Radimir Čačić, koji je, kako je službeno potvrđeno, osvojio 995 od ukupno 1.378 delegatskih glasova na današnjem Devetom saboru stranke.

Čačić je time nadmoćno odnio pobjedu nad preostalom dvojicom kandidata, bivšim saborskim zastupnikom narodnjaka Antunom Kapraljevićem koji je dobio potporu 183 delegata i međimurskim županom Josipom Posavcem koji je osvojio 178 glasova.

Kapraljević i Posavec prije glasovanja oštro su kritizirali dosadašnje vodstvo, Vesnu Pusić i Radimira Čačića, no Čačić je premoćno pobijedio već u prvom krugu.

Novi predsjednik zamijenit će Vesnu Pusić, koja tu dužnost napušta nakon dva mandata u razdoblju od 2000. do 2008. godine.

Dužnost predsjednika Središnjeg odbora HNS-a obnašat će osječki dogradonačelnik Ivan Vrdoljak, a izabran je i novi Nadzorni odbor te članovi Suda časti HNS-a.

Obraćajući se članstvu uoči izbora novog vodstva stranke, Vesna Pusić poručila je izaslanicima da nikom ne dopuste da degradira i razgrađuje stranku koja je, kako je rekla, mnogo učinila na stvaranju građanske opcije u Hrvatskoj.

"Ne dozvolite nikome da omalovažava taj uspjeh i koristi vaše rezultate za svoje sitne politikantske interese", rekla je Vesna Pusić.

Počasna predsjednica HNS-a Savka Dabčević-Kučar u svom kratkom obraćanju pozvala je na jedinstvo i jačanje stranke te unutrašnju demokratizaciju stranke.

Novoizabrani predsjednik HNS-a Radimir Čačić u nastupnom je govoru istaknuo potrebu zalaganja za socijalno osjetljiviju Hrvatsku.

"Zadaci HNS-a su jasni i ima ih puno. Mi smo treća politička snaga u zemlji, a cilj nam je ostvariti europsku, demokratsku, pravednu i socijalno osjetljivu državu", rekao je Čačić.

Dodao je da u Hrvatskoj ima puno nevidljivih ljudi koje nitko ne čuje i o kojima nitko ne brine te da je HNS-ov zadatak promijeniti takvu sliku.

Komentirajući poraz svojih protukandidata Čačić je rekao da će HNS učiniti sve da sačuva sve ljude i da će se tražiti najbolja rješenja, dok je nadležnim stranačkim tijelima ostavio da prosude jesu li Posavec i Kapraljević zaslužili kaznu ili ostanak u stranci.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika