Objavljeno u Nacionalu br. 647, 2008-04-07

Autor: Ante Mihić

AUTO

Jaguar XF - snažna zvijer puštena s lanca

Prije nekoliko dana imali smo priliku sudjelovati na prezentaciji novog Jaguarova modela XF. Vrlo je teško u samo nekoliko sati otkriti sve čari ovog automobila, ali već prvi dojmovi dokazali su da je XF vrhunsko vozilo. Iako će se na tržištu Jaguar XF pojaviti s nekoliko opcija motora, tijekom prezentacije uspjeli smo se provozati u modelu koji je pokretao snažni 4.2 V8 benzinski agregat s 298 KS. Snaga, moć i elegancija samo su neke od karakteristika ovog automobila, ali moramo biti iskreni i priznati da je na njemu svaki detalj pažljivo izabran i uklopljen u gotovo savršenu cjelinu.

Potrošnja je na otvorenoj cesti iznosila oko 15 litara na 100 kilometara, što će neki smatrati velikim minusom, ali svima onima koji žele upravljati ovom sportskom limuzinom to će biti gotovo zanemariv podatak. Za razliku od svojih prijašnjih modela kada su svoje kupce privlačili klasikom i tradicijom koja je karakteristična za većinu Jaguarovih vozila, XF donosi revoluciju i u svom dizajnu i u uređenju njegova interijera. Posebno dizajnirana unutrašnjost, detalji koji su nas ugodno iznenadili i plavo osvjetljenje središnjeg kokpita odlično upotpunjuju sliku ovog vozila.

Jaguar XF je osim velike brzine i snage dokazao i da je vrlo stabilan automobil, koji sa svojim preciznim upravljačem i izvrsnim 6-stupanjskim automatskim mjenjačem daje visoku ocjenu voznim svojstvima i potvrđuje tezu da je XF kompletan automobil. Početna cijena za model 3.0 V6 iznosit će 57.620 eura, a model koji smo imali priliku voziti stoji 75.450 eura. Previše ili premalo morat će procijeniti oni koji požele XF kao svog novog ljubimca, ali zvijer je puštena s lanca i spremna je na svaki izazov.

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika