Objavljeno u Nacionalu br. 647, 2008-04-07

Autor: Plamenko Cvitić

Švedska - Meksiko

Državni teritorij se povećava - votkom

DOK JE U MEKSIKU reklama naišla na dobar prijem, u SAD-u su neki kupci votke Absolut najavili da je više neće pitiDOK JE U MEKSIKU reklama naišla na dobar prijem, u SAD-u su neki kupci votke Absolut najavili da je više neće pitiŠvedski proizvođač votke Absolut pokrenuo je šokantnu marketinšku kampanju kako bi snažno konkurirali ruskoj votki, ali postoji bojazan da bi to moglo imati loš odjek u SAD-u. U marketingu Absoluta smatraju da u latinskoameričkim zemljama, posebno u Srednjoj Americi, postoji znatan prostor za širenje prodaje, pa su dizajnirali reklamni plakat s neobičnom kartom Srednje Amerike na kojem piše da bi tako ona trebala izgledati “kad bi svijet bio savršen”: granica između Meksika i SAD-a nije rijeka Rio Grande nego je mnogo sjevernije, tako da su u Meksiku američke savezne države Teksas, Arizona, Novi Meksiko, Kalifornija i još neke. To i jest bila granica do 1848. godine, kad je nakon američko-meksičkog rata Meksiko morao SAD-u predati to područje koje se zvalo Alta California.

U Meksiku je plakat primljen jako dobro, jer mnogi Meksikanci smatraju da im je 1848. nanesena velika nepravda. No u SAD-u su već neki potrošači votke Absolut najavili da je više neće piti.

Vezane vijesti

Nismo došli po pouke iz demokracije

Nismo došli po pouke iz demokracije

Europljani nisu došli na summit G20 u Los Cabos u Meksiku da bi dobivali pouke iz demokracije, rekao je u ponedjeljak novinarima predsjednik Europske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika