Objavljeno u Nacionalu br. 647, 2008-04-07

Autor: Mislav Šimatović

Delta holding

Mišković bogatiji za nekretnine Genexa

Delta holding kupio je nekretnine nekad moćnog Genexa, uključujući beogradski hotel Continental, koji je nedavno izgubio licencu Intercontinentala

MOĆNIJI NEGO IKAD Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga, sa svojom desnom rukom, potpredsjednicom Delte ForcanMOĆNIJI NEGO IKAD Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga, sa svojom desnom rukom, potpredsjednicom Delte ForcanNajbogatiji Srbin Milorad Mišković uvećao je svoj imperij kupnjom najprestižnijeg kompleksa beogradskih nekretnina - hotela Continental i poslovne zgrade Genex apartmani u Novom Beogradu. Miškovićeva kompanija Delta je za 149 milijuna eura u paketu dobila i poslovnu zgradu “Business kula“, tenisku dvoranu i energanu - ukupno 72.000 četvornih metara prostora, koji je dosad bio vlasništvo Genexa, nekoć jedne od najmoćnijih jugoslavenskih tvrtki. Hotel Continental bio je dio lanca Intercontinental, čiju je licencu nedavno izgubio.

Zli jezici tvrde da se to dogodilo kako bi hotelu s 450 soba pala cijena. U Beogradu se od rujna govorilo da će Delta “sigurno” kupiti Continental, iako je u nadmetanju sudjelovao i drugi najbogatiji Srbin, Philip Zepter. Najavljivalo se da će u sudaru dvojice srpskih biznismena cijena dostići 200 milijuna eura, ali je nadmetanje trajalo samo desetak minuta. U odnosu na početnu, prodajna cijena je povećana za 57 milijuna eura. U Delti tvrde da je cijena iznimno visoka, jer u modernizaciju Continentala treba uložiti 40 milijuna eura, kako bi za godinu dana mogao postati dijelom lanca hotela Crowne Plaza. Postignuta cijena znatno je niža od dugova Genexa, koje mora otplatiti država. Tvrdi se da dugovi iznose više od milijardu eura a srbijanska vlada procjenjuje da realni dugovi nisu veći od pola milijarde. D. P.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika