14.04.2008. / 10:35

Autor: Hrvoje Šimičević

Konferenija SEECP-a

Bebić: Hrvatska podržava europsku budućnost svih zemalja regije

Bebić je istaknuo kako se ovaj dio Europe nalazi u povijesnom razdoblju zbog čega je "Parlamentarna suradnja snažna sastavnica regionalne suradnje u jugoistočnoj Europi jedna od prioriteta u djelovanju vijeća za regionalnu suradnju"

"Jugoistok Europe nalazi se u povijesnom razdoblju, suočen s presudnim izazovima. Vlade naših zemalja trebaju nastaviti s reformama i ubrzati potrebne pristupne procese. Oni ne smiju kasniti jer jugoistok Europe nema vremena čekati", kazao je danas predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić na 7. konferenciji predsjednika parlamenata članica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), na kojem su, osim Hrvatske diplomacije, sudjelovali predstavnici i predsjednici parlamenata Albanije, BiH, Bugarske, Grčke, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije i Turske.

"Parlamentarna suradnja snažna je sastavnica regionalne suradnje u jugoistočnoj Europi jedna od prioriteta u djelovanju vijeća za regionalnu suradnju(RCC)", kazao je Bebić, izrazivš uvjerenje da će RCC uvjetovati osnaživanje javne svijesti o "važnosti provedbi reformi i ubrzanja euroatlanstkih procesa u našem dijelu Europe".

U drugom dijelu konferencije usvojiti će se zajednička deklaracija i potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o međuparlamentarnoj suradnji zemalja jugoistočne Europe uz konferenciju za novinare trojke SEECP-a: trenutačne predsjedateljice Bugarske, Hrvatske, koja je predsjedala od 2006. do 2007., te Moldavije koja preuzima predsjedanje u svibnju 2008.

Vezane vijesti

Turudićev otvoreni sukob sa Špremom

Turudićev otvoreni sukob sa Špremom

Na zahtjev predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema da se predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić ispriča jer je Luki Bebiću tijekom sudskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika