14.04.2008. / 15:25

Autor: Igor Ćutuk

HAAG

Nastavljeno suđenje Gotovini, Čermaku i Markaču

Svjedokinja Haškog tužiteljstva Mira Grubor izjavila je kako u trenutku početka akcije Oluja u Kninu nije bilo vojnih ciljeva

Haško suđenje generalima Gotovini, Čermaku i Markaču nastavljeno je svjedočenjem bivše zaposlenice kninske bolnice Mire Grubor.

Svjedokinja Tužiteljstva izjavila je da prvog dana Oluje u Kninu nije bilo vojnih ciljeva i da su u gradu tada živjeli samo civili, jer je većina muškaraca zbog pada Bosanskog Grahova otišla u Bosnu.

Prvog dana Oluje u kninsku je bolnicu, prema njezinim riječima, dopremljeno oko 120 trupala, od čega 30 do 40 u civilnoj odjeći, te oko 160 do 180 ranjenih, od kojih je njih 40 do 60 bilo u civilnoj odjeći. Svjedokinja tvrdi kako su svi stradali u granatiranju grada.

Dodala je da su drugog dana Oluje hrvatski tenkovi počeli pucati po Kninu, a hrvatski vojnici u kninsku su bolnicu došli pucajući, vičući i psujući, zbog čega je ona pobjegla u bazu UN-a.

Istaknula je kako je netko od pripadnika HV-a okupirao kuću njezine prijateljice u Kninu i označio je pločom kao zauzetu. Tih je dana, kako je pojasnila, bilo uobičajeno da se takve obavijesti vide po kućama.

Suđenje se nastavlja protuispitivanjem svjedokinje Mire Grubor, koja danas radi kao policajka na Novome Zelandu.

Vezane vijesti

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Sudac okružnog suda u Haagu uskoro će odlučiti o tome hoće li Nizozemska zabraniti turistima ulazak u 'coffe shopove', piše BBC. Ova zabrana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika