Objavljeno u Nacionalu br. 648, 2008-04-15

Autor: Ante Mihić

Trend

Hyundaijev SUV jamči sigurnost, udobnost i potpuni užitak u vožnji

Nekada je bio luksuz voziti SUV vozila jer su ti automobili zbog svoje cijene mnogima bili nedostupni. Uz cijenu, problem je bila i njihova robusnost i velike dimenzije koje se nisu uklapale u svakodnevicu gradskih gužvi. Danas je situacija drukčija - unatoč relativno visokim cijenama, sve je više onih koji u svom voznom parku posjeduju SUV vozilo. Jedan od automobila koji je sigurno zapeo za oko mnogim ljubiteljima “velikih” automobila je i Hyundai Santa Fe koji smo testirali prošlog tjedna. Redizajn popularnog terenca još će više podići rejting ovom automobilu koji već dugi niz godina oduševljava sve one koji uživaju u njegovim voznim svojstvima.

Na testu smo imali model koji je pokretao vrlo dobar 2.2-litreni dizelski agregat sa 155 KS i koji nas je uvjerio da je Santa Fe kompletan automobil. Iako je danas tržište automobila sve bogatije SUV-ovima i većina velikih proizvođača u svojoj gami ima i neko SUV vozilo, Santa Fe je uspio zadržati odličnu poziciju na tržištu prije svega zbog svoje vrijednosti i odličnih performansi. Unutrašnjost možda i nije na razini cjelokupnog dojma koji je ovaj automobil ostavio na nas, ali je dovoljno dobra da ne umanji vrijednost ili kvalitetu vozilu. Najvažnija stavka svakako je cijena, a ona za testni model iznosi relativno povoljnih 43.000 eura. Neki će reći mnogo, neki će reći odlično, ali za kupnju ovog automobila ionako će se odlučiti samo oni kojima cijena nije nikakva prepreka.

Vezane vijesti

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Vino "de Gotho Aureus Chardonnay 2008" proizvođača Kutjevo d.d. osvojilo je zlatnu medalju na nedavno održanom 17. po redu svjetskom natjecanju vina… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika