15.04.2008. / 14:29

Autor: Igor Ćutuk

NATO

Hrvatska počinje pristupne pregovore za NATO

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković uputio je pismo glavnom tajniku NATO-a Jaapu de Hoopu Shefferu u kojem ga je izvijestio da je Hrvatska prihvatila poziv za početak pregovora o članstvu

Hrvatska je i formalno prihvatila poziv za početak pregovora o članstvu u Sjevernoatlanskome Savezu, o čemu je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković pismeno obavijestio glavnog tajnika NATO-a Jaapa de Hoopa Sheffera.

Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je kako je u pismu glavnom tajniku NATO-a ministar Jandroković istaknuo da je članstvo u NATO-u jedan od temeljnih prioriteta hrvatske vanjske politike te da Hrvatska već postupa kao da je članica Saveza.

"Uvjeren sam kako će pristupni razgovori potvrditi spremnost i sposobnost moje zemlje da preuzme političku i vojnu odgovornost temeljem Sjevernoatlantskog ugovora i Studije o proširenju NATO-a", iskaknuo je ministar Jandroković u pismu glavnom tajniku NATO-a.

Dodao je da je doprinos Hrvatske NATO-ovim misijama prepoznat i cijenjen, a to isto vrijedi i za napore Hrvatske u provedbi reformi i prihvaćanju NATO standarda.

Izrazio je i uvjerenje u uspješan završetak pristupnih razgovora o hrvatskom članstvu u NATO-u i procesa ratifikacije u parlamentima država članica.

Vezane vijesti

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Iako su prije nekoliko mjeseci dogovorili knjiženje vojne imovine, vladajuća šestorka nije realizirala dogovor u Parlamentu BiH. Postavlja se pitanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika