15.04.2008. / 15:07

Autor: Igor Ćutuk

TRIJUMF VOĐE TALIJANSKE DESNICE

Berlusconi: Želim u povijest kao onaj koji je promijenio Italiju

Vođa desnog centra i uvjerljivi pobjednik talijanskih parlamentarnih izbora Silvio Berlusconi izjavio je da je iskusniji i odlučniji nego 2001. godine te kako želi ući u povijest kao državnik koji je promijenio svoju zemlju

Uvjerljivi pobjednik talijanskih parlamentarnih izbora Silvio Berlusconi u današnjim je prvim reakcijama u medijima izjavio kako želi ući u povijest kao državnik koji je promijenio svoju zemlju, pri čemu je napomenuo da je današnji Berlusconi mnogo drukčiji od onoga 2001. godine.

"Već poznam sve i znam postaviti hijerarhiju za važne stvari koje treba učiniti. Ovaj put ću raditi više nego govoriti i neću se dati zaustaviti", rekao je Berlusconi u izjavi za britansku televizijsku postaju Sky.

Talijanskim medijima otkrio je kako će nova vlada biti upola manja od dosadašnje, a činit će ju šezdeset dužnosnika, od čega dvanaest ministara, među kojima će četiri biti žene.

Zasad je poznato da će u sastavu nove vlade ostati ministar gospodarstva Giulio Tremonti, dok će se na položaju ministra vanjskih poslova naći dosadašnji europski povjerenik za pravosuđe Franco Frattini.

Berlusconi je novinarima danas otkrio i da mu je bivši novinar Gianni Letta neophodan u vladi te će zauzeti mjesto potpredsjednika vlade.

Silvio Berlusconi rođen je 1936. godine u Milanu, a u politiku je ušao devedesetih godina prošloga stoljeća, nakon uspješne karijere građevinskog poduzetnika i medijskog magnata.

Prvi je put na premijerskoj dužnosti bio 1994. godine, no nakon kratkog mandata od osam mjeseci šest je godina proveo u oporbi. 2001. godine odnio je uvjerljivu pobjedu na izborima, obećavajući reforme koje su Italiju trebale spasiti recesije, no vlast je 2006. predao Romanu Prodiju.

Silvio Berlusconi jedan je od najbogatijih Talijana čije se bogatstvo procjenjuje na 12 milijardi dolara.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika