16.04.2008. / 16:54

Autor: Igor Ćutuk

AFERA BRODOSPLIT

Ministar Vukelić svjedočio u slučaju Brodosplit

Vukelić jeizjavio kako je suglasnost za Brodosplitov ugovor s njemačkom tvrtkom Wesselsom dao jer je procijenio da je najpovoljnija i da će pridonijeti da brodogradilište dođe na pozitivnu nulu

Ministar obrane Branko Vukelić, koji je u vrijeme afere Brodosplit bio ministar gospodarstva i predsjednik Nadzornog odbora te tvrtke, svjedočio je danas pred istražnim sucem Županijskog suda u Splitu Nevenom Cambjom.

Ministar je, prema sučevim riječima, potvrdio da je kao predsjednik Nadzornog odbora Brodosplita zajedno s ostalim članovima toga odbora pristao dati suglasnost za Brodosplitov ugovor s njemačkom tvrtkom Wesselsom za izgradnju tankera, jer je procijenio da je on bitno povoljniji od ostalih i da će u konačnici njegova provedba pridonijeti da Brodosplit dođe na pozitivnu nulu.

No, sudac Neven Cambj novinarima je rekao kako je ministar Vukelić također izjavio i da je on na spornoj sjednici Nadzornog odbora osobno pitao je li sigurno da je to najpovoljnija ponuda i da nema povoljnije te da mu je tadašnji direktor Brodosplita Goran Vukasović odgovorio da povoljnija ponuda od te nije prispjela.

Ministar Vukelić dosad je u više navrata bio pozivan na svjedočenje u slučaju Brodosplit, a svoje je nedolaske ispričavao neodogodivim obvezama.

Istražni postupak bliži se kraju, a sudac Neven Cambj rekao je kako nakon četrdesetak ispitanih svjedoka treba saslušati još troje iz Hrvatske i troje iz inozemstva.

U aferi Brodosplit bivši direktor Goran Vukasović, njegov zamjenik Ante Luetić, broker Drago Maček i direktora Brodotrogira Mateo Tramontana sumnjiče se za nesavjesno poslovanje i pronevjeru 4,7 milijuna dolara iz pobočnih ugovora s njemačkim brodarom Wesselsom.

Vezane vijesti

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Voditelj Izaslanstva Europske unije u Hravtskoj Paul Vandoren danas je pozvao Vladu na potpisivanje sporazuma o privatizaciji splitskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika