17.04.2008. / 09:59

Autor: Igor Ćutuk

IVAN ŠUKER

Vlada idući tjedan o uvođenju poreznog broja

Zakon o uvođenju poreznog broja trebao bi biti prihvaćen do završetka proljetnog zasjedanja Sabora, najavio je ministar financija

Ministar financija Ivan Šuker potvrdio je da će Vlada idućega tjedna napokon raspravljati o Zakonu o poreznom broju.

"Cilj je da se zakon prihvati do završetka proljetnog zasjedanja Sabora", potvrdio je nakon povratka s proljetnog zasjedanja Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke ministar Šuker za Večernji list. Dodao je da je zakon spreman i da on nije bio uvjet za dobivanje novca iz najnovijeg zajma Svjetske banke.

"Zato to u Washingtonu nije niti spominjano kao uvjet, a potvrđeno je da će prva tranša zajma od 100 milijuna eura sjesti vrlo brzo. Vjerojatno do početka lipnja", ističe Šuker.

Zakon o poreznom broju bio je gotov još prošle godine, ali prije izbora Vlada nije htjela izići sa zakonom koji u sebi ima pridjev porezni, piše Večernjak. No, s donošenjem toga zakona čekalo se i nakon izbora, što Šuker objašnjava potrebom "kvalitetne tehničke pripreme".

Vlada je zasad odgodila i najavljeno izdavanje obveznica na stranom tržištu te poručuje kako čeka smirivanje situacije na tržištu kapitala.

Vezane vijesti

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska je prodala 1,5 milijardi dolara vrijedne obveznice s rokom dospijeća za pet godina, uz prinos od 6,375 posto, javljaju strane novinske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika