17.04.2008. / 17:23

Autor: Igor Ćutuk

REAKCIJE

Mesić Polančecu: I gospodarstvo je moja ovlast

Mesić je Polančecu i ministrima u Vladi poručio da zavire u Ustav u kojem stoji da je jedna od njegovih ovlasti i skrb o funkcioniranju institucija države, uključujući i gospodarstvo

Predsjednik Stjepan Mesić opovrgnuo je danas izjavu potpredsjednika Vlade Damira Polančeca da je organizacija skorašnjeg savjetovanja s gospodarstvenicima izvan njegovih ovlasti.

Mesić je, kako je izvijestila HINA, ministrima u Vladi poručio da ponekad zavire u Ustav Republike Hrvatske u kojem je navedena i njegova dužnost da se brine o funkcioniranju svih institucija države.

Budući da institucije gospodarstva spadaju u to, moram biti informiran i čuti što kažu predstavnici proizvođača, sindikati, a što govori Vlada koja je dobila mandat birača da osigura funkcioniranje hrvatske privrede i životni standard, poručio je Mesić.

Upitan o novom poskupljenju proizvoda Petrokemije, Mesić je rekao da treba izvršiti analizu jesu li povećanja cijena bila potrebna.

Komentirajući dosadašnji rad Vlade, predsjednik Mesić je rekao da bi na još mnogo polja trebalo napraviti određene poteze, u reformi pravosuđa, javne uprave i osiguravanju pristojnog života građanima.

"To je ono što ove godine moramo odgovorno napraviti i zato se ne trebamo ljutiti jedni na druge. Ja nikad ne govorim protiv Vlade niti neke institucije, već samo tražim da svatko radi svoj posao i da ga radi maksimalno dobro", ustvrdio je predsjednik Mesić.

Vezane vijesti

'Ako nešto dobro funkcionira, nema smisla to mijenjati'

'Ako nešto dobro funkcionira, nema smisla to mijenjati'

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u subotu je u Budvi izjavio da Hrvatska neće kočiti Crnu Goru na putu prema EU-u zbog neriješenog graničnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika