18.04.2008. / 12:54

Autor: Igor Ćutuk

POSKUPLJENJA

Sever: Vlada mora spriječiti poskupljenje kruha

U NHS-u traže hitne i učinkovite mjere protiv poskupljenja kruha te najavljuju nove sindikalne prosvjede ne uhvati li se Vlada u koštac s aktualnim socijalno-gospodarskim problema

Nezavisni hrvatski sindikati od Vlade su danas zatražili hitne mjere kako bi se spriječilo najavljeno poskupljenje kruha.

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever od Vlade zahtijeva preispitivanje odgovornosti i učinkovite mjere zbog najave poskupljenja kruha kojem bi, prema udruzi stručnjaka u pekarstvu i slastičarstvu, cijena kruha trebala porasti najmanje 10 posto.

"Hitno poduzmite mjere jer ovoga puta građane na ulicu nećemo morati posebno pozivati, a bez poziva će doći i pred one koji špekuliraju cijenama i bogate se na građanskom osiromašivanju", poručio je Sever.

Čelnik NHS-a u priopćenju za javnost upozorava i kako će najavljeno poskupljenje struje i plina uzrokovati daljnji niz poskupljenja te ističe kako se u NHS-u zalažu da se PDV na hranu hitno snizi, a u sustave određivanja cijena umjetnog gnojiva, brašna i pekarskih proizvoda uvede red.

Vezane vijesti

Žitozajednica: Kruh će poskupjeti 3 do 6 posto

Žitozajednica: Kruh će poskupjeti 3 do 6 posto

Dio asortimana pekarskih proizvoda poskupjet će od tri do šest posto, a cijena polubjelog kruha neće se mijenjati, kazala je direktorica udruženja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika