Objavljeno u Nacionalu br. 649, 2008-04-22

Autor: Ante Mihić

Prostrana Citroënova krstarica za duga putovanja

Dugo godina je Citroënov model C5 bio najveća limuzina toga francuskog proizvođača automobila. Ipak, sve žešća konkurencija na tržištu i sve veće potrebe bogatih poduzetnika natjerale su Citroën da napravi automobil velikih dimenzija namijenjen ljudima iz poslovnog svijeta. Upravo zato je s velikim nestrpljenjem i dočekan C6, automobil koji je trebao Citroënu omogućiti proboj u vrlo zahtjevan svijet vrhunskih limuzina. Iako je prošlo već dosta vremena od lansiranja Citroëna C6, već prvi mjeseci pokazali su da je Citroën s tim modelom dobio automobil u premium klasi koji je spreman odgovoriti na sve izazove i da je zbog svoje kvalitete, prostranosti i odličnih voznih svojstava vrlo prihvatljiv svima onima koji od vožnje očekuju dimenziju više.

Model C6 imali smo priliku voziti dva puta, a posebnu pozornost posvetili smo testiranju tog automobila kada smo se njime uputili na ženevski automobilski sajam. Na test smo dobili model koji je pokretao dizelski agregat 2.2 sa 173 KS i koji je pokazao da je odličan izbor za dulja putovanja. Mnogo snage i malo potrošnje upravo je ono što je potrebno automobilu za duga putovanja, a vrhunska stabilnost, precizan upravljač i prihvatljiv 6-stupanjski manualni mjenjač potvrđuju da je C6 vozilo koje neće iznevjeriti.

Cijena modela koji smo vozili iznosi 366.500 kuna, što je uistinu mnogo, ali zbog činjenice da smo u automobilu imali gotovo kompletnu opremu, ne možemo se oteti dojmu da C6 za taj novac uistinu pruža mnogo. Za taj automobil teško će se odlučiti mladi i oni kojima je automobil potreban za gradske prometnice, ali svi oni koji požele udoban automobil, u Citroënu C6 pronaći će sve to i mnogo više.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Električni automobil sve popularniji

Električni automobil sve popularniji

Sedamdeset i jedan posto Europljana zainteresiran je za električni automobil, a više od polovice njih namjerava ga kupiti, prema istraživanju ureda… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika