Objavljeno u Nacionalu br. 649, 2008-04-22

Autor: Plamenko Cvitić

Krađa

I željezni mostovi postali meta lopova

OSIM ŽELJEZNIČKIH TRAČNICA i kablova lopovi su nedavno u Češkoj ukrali cijeli željezni most težak 4 toneOSIM ŽELJEZNIČKIH TRAČNICA i kablova lopovi su nedavno u Češkoj ukrali cijeli željezni most težak 4 toneU nacističkom konclogoru Theresienstadt u Češkoj nakon rata je podignut veliki spomenik s brončanim pločama na kojima su imena ubijenih Židova. Nedavno je 320 ploča ukradeno, a češka policija otkrila je da je za to posredno kriva - Kina. Počinitelji nisu bili neonacisti, kako se isprva nagađalo, nego kradljivci metala.

Diljem svijeta staro željezo i drugi metalni otpad vrlo su konjunkturni zbog velikih građevinskih zahvata u Kini, Indiji i nekim drugim zemljama, gdje se mnogo metala troši za armirani beton i druge poslove u građevinarstvu. Sve što je od metala, a nalazi se na otvorenom prostoru, u opasnosti je od krađe. Kradu se željezničke tračnice, kabeli, a u veljači su blizu češkog grada Cheba ukrali cijeli željezni most težak 4 tone, a nedavno su ukradena i dva mosta u Rusiji te jedan u Makedoniji.

Vezane vijesti

Bubalo: HAC ne odustaje od koridora 5C

Bubalo: HAC ne odustaje od koridora 5C

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izjavio je danas u Osijeku kako je od ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića dobio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika