Objavljeno u Nacionalu br. 649, 2008-04-22

Autor: Mislav Šimatović

Agrokor pred preuzimanjem Roto-Prometa

Tvrtka Roto-Promet najavila je istupanje iz distribucijskog klastera Gastro grupa do kraja ove godine, što je prvi uvjet za prodaju Todorićevu koncernu

JURAJ MIHALJEVIĆ Predsjednik uprave i suvlasnik Roto-Prometa, čija su druga dva suvlasnika Krešimir Mihaljević i Marijo PrimoracJURAJ MIHALJEVIĆ Predsjednik uprave i suvlasnik Roto-Prometa, čija su druga dva suvlasnika Krešimir Mihaljević i Marijo PrimoracTvrtka Roto-Promet najavila je da će do 31. prosinca ove godine istupiti iz članstva Gastro grupe, klastera veleprodajnih i distribucijskih kompanija. Najava o istupanju iz članstva Gastro grupe znakovita je jer je statutom te grupacije propisano da tvrtka članica može biti prodana samo nekoj drugoj članici, osim ako nije prošlo šest mjeseci od istupanja iz grupacije. Upućeni tvrde da je takav potez znak da su vlasnici Roto-Prometa odlučili prodati tu tvrtku Agrokoru, odnosno njegovoj veleprodajnoj mreži Velpro, za koji se od ljeta prošle godine spekulira da pregovara o preuzimanju Roto-Prometa. Ta je tvrtka u vlasništvu braće Jurja i Krešimira Mihaljevića i Marija Primorca.

Tvrtka se bavi prodajom i distribucijom proizvoda za ugostiteljstvo i trgovinu. U vlasništvu ima tvrtke Istravino, Iločki podrumi i makedonski Vizba Valandovo. Izlazak Roto-Prometa iz Gastro grupe i priključenje Agrokoru bio bi težak udarac Gastro grupi. Iako ta grupacija, osnovana 2004., ima oko 40 članica, Roto-Promet njezina je najvažnija karika s 500 milijuna kuna prihoda. S druge strane, kupnjom Roto-Prometa Todorićev Velpro napravit će ono što nije organskim rastom. Većinu prihoda Roto-Promet ostvaruje opskrbom turističkih i ugostiteljskih objekata, gdje Velpro dosad nije uspio napraviti značajniji iskorak.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika