25.04.2008. / 16:46

Autor: Hrvoje Šimičević

Poruka premijera SDP-u

Sanader: Očistite stranku od 'Pašalića'

'Mi smo svog Pašalića davno 'očistili', neka i drugi to naprave u svojim strankama', poručio je premijer Ivo Sanader najjačoj oporbenoj stranci zamoljen da komentira aktualni problem oko navodnog prisluškivanja

Premijer Ivo Sanader uključio se današnjom izjavom u verbalne trzavice o navodnom prisluškivanju koje posljednjih dana predstavljaju ozbiljan problem unutar socijaldemokratske partije, poručivši najjačoj oporbenoj stranci da očiste svoje redove kao 'što su oni to davno učinili'. " Mi smo svog Pašalića davno 'očistili', neka i drugi to naprave u svojim strankama", poručio je Sanader, nakon novinarske zamolbe da komentira aktualno stanje u SDP-u.

"Imali smo velikih defekata nakon poraza na izborima 3. siječnja 2000., bilo je jedno vrijeme čistilišta i introspekcije, a ja sam rekao da moramo razmisliti što se dogodilo da smo izgubili izbore te iz toga izvući pouku i povući konsekvence. Neću se miješati u druge stranke, ali moj savjet je da razmisle zašto su izgubili izbore i neka povuku konsekvence" - kazao je Sanader.

Govoreći o sutrašnjem stranačkom Saboru gdje se između ostalog bira predsjednik stranke, Sanader je istaknuo da će biti potvrđena većina predloženih u vodstvo stranke te predsjednik i zamjenik s kojima je HDZ i pobijedio na parlamentarnim izborima.

Za globalna poskupljenja hrane Sanader je rekao kako se u svjetskoj, europskoj i hrvatskoj politici mijenja težište kada je riječ o prioritetima - do jučer je ekologija bila apsolutna top-tema, a danas su to hrana i energenti. "Moja je poruka onima koji ovih dana pokušavaju špekulirati sa pšenicom - to nećemo dopustiti", kazao je Sanader.

Komentirao je i nedavni govor predstavnik zatočenika jasenovačkog logora Ivana Fumića izrečen na komemoraciji u Jasenovcu, u kojem je optužio Crkvu za kolaboracionizam s ustaškim režimom i namjerni bojkot dolaska u Jasenovac svake godine - ustvrdivši kako je Fumić nastupio s vrlo neopreznom i tendencioznom izjavom i time otvorio prostor za nepotrebnu polemiku, a reakciju Crkeve ocijenio je dobrom.

Hoće li sudjelovati s zagrebačkom vlašću u projektu izgradnje maksimirskog stadiona, apelu koji je jučer odaslao gradonačelnik Milan Bandić, Sanader nije mogao potvrditi jer za sada nema nikakav službeni prijedlog grada Zagreba. "Dosad nismo imali službenih prijedloga Grada Zagreba da bismo se uključili u gradnju ili dovršenje maksimirskog stadiona, a kad dođe, razmotirit ćemo ga", rekao je Sanader

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika